Fórumtéma: Pemzli.hu -Válogatott festőművészek oldala- :: ArtRage

Írta: nordwick - Dátum: 2013-07-09 09:43
#31

Közben átgondoltam, amiről tegnap szó volt. Nem egy "nyugati" reakcióról van szó, és nem arról, hogy amit műveltem az ne lenne emészthető. Nagyon is az. Mérföldkő, és nem véletlen a like-, és megosztásmannyiség, és leginkább az, hogy (FB lényeg) nem én osztottam meg az AR idővonalán, hanem ő talált rá, és tette közzé. (Nem mellesleg ha valaki meg szeretné érteni a FB-t akkor ezzel kell kezdeni.)

A megjegyzés, amit tegnap Anikó is értelmezett ez volt:
Kyle Blackledge: "As good as this is... I'm pretty sure that the definition of "painting" would require paint. It should really be called something else, as to not confuse this with a real painting (a completely different medium)."

Én erre már akkor reagálni szerettem volna de, meggondoltam magam. Szóval az, hogy a festés definícióját a "médiumnál" kezdem, az nem megy.
A századik kört futjuk le a "kép a falon"-on digi ügyben, meg itt is jó sok vita volt ....de egy szakmai oldalon, egy digitális festő szoftvert kitaláló cég oldalán ezt a kérdést előhozni ... nonszensz.
Persze elő lehet. Kyle Blackledge "hagyomásnyos" festő.
Nos, egyszer és mindenkorra nekem ez a válaszom mindenkinek: A festészet definíciója igen igen távol áll a médiumtól. Teljesen egyenértékű hogy az álmaimat, ecsetvonásaimat egy vásznon beszáradt olaj vagy egy chipben bájtok őrzik.

Szerkesztette: nordwick - Dátum: 1970-01-01 01:00