Pemzli.hu -Válogatott festőművészek oldala- - Fórum: Black metal

Bejelentkezés

Felhasználónév:  Jelszó:    Regisztráció |  Elfelejtett jelszó

Téma nyomtatása
Black metal
Arnold
#1 Hozzászólás nyomtatása
2012-09-29 23:46

Fórumozó tag

Regisztrált: 14.04.11

King Diamond - The Family Ghost
Egy teátrálisabb tétel az 1987-es Abigail lemezről. A dán King Diamond (Kim Bendix Petersen) több sztár, többek között a Metallica útját is egyengette annak idején. Nem kimondott black metal, mert zeneileg több benne a heavy metal elem. Kisugárzásában viszont inkább black mint heavy metal. Az Abigail lemez minden idők egyik legjobb lemeze a metal berkein belül. Sztorin alapul az album szövege. Abigail II - The Revenge címen 2002-ben volt folytatás is, de azzal lezárult a történet.

A norvég Satyricon 1994-es második The Shadowtrone c. lemezének teljes videója. Lassabb vontatottabb témák képezik a témák gerincét . Középkori témaköröket dolgoz fel a lemez ennek megfelelően zeneileg és hangulatilag is középkori atmoszférája van a zenének. Az ezt a lemezt követő Nemesis Divina még magán hordozta ennek az albumnak a megoldásait, hangulatait, de már átvezetés volt egy másik korszakba. Sokan azt tartják a banda csúcsának, de szerintem az igazi ez a lemez volt. A Cannibal Corpse ill. az amerikai death metal kedvelői csalódni fognak a zenében. Itt nincsenek hörgések és monoton daráló gitárriffek, viszont vészjósló, sötét hangulatában überelhetetlen a lemez.

Setherial - The Sign of Wrath Awaked
Egy középtempósabb tétel az 1998 végei Hell Eternal lemezről. A Marduk és a Dark Funeral vonalába tartoznak zeneileg. Kimondottan gyors "nordikus" svéd black metal abból is az agresszívebb formában. A hangzás mai viszont a zene felépítése a régi vonalt követi. Akik kedvelték annak idején a Bathory, a Sodom, a Venom és a Kreator lemezei azoknak tetszeni fog.

Szerkesztette: Arnold - 2012-10-01 06:47

http://arnoldart.blog.hu
kamilla reti
#2 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 16:27

Rangidős tag

Regisztrált: 09.02.11

Azt hittem mindenféle zenét kedvelek, még a legvadabbakat is, de ezt még szoknom kell.Grin
Nem tudom, hogy a sistergés a felvétel minőségi hibája, vagy a műfaj jellegzetessége, de rájöttem, hogy az zavar. Anélkül nem is lenne gondom.Grin

www.artcreator-digitalpainting.com
@Attila
#3 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 17:59

Főadminisztrátor

Regisztrált: 05.02.11

Neeem ,hát ez nem embernek való! Egyébként két műfaj van, az egyik ez, a másik pedig a reggae, amiket nem tudok befogadni, ezen felül viszont az elektronikustól a komolyzenéig bármi jöhet. Viszont megfigyeltem, hogy akik ezt a metál zenét kedvelik bár azt állítják, hogy bármit meghallgatnak, de valójában csak ezt szeretik. Grin

http://pemzli.hu/
kamilla reti
#4 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 18:13

Rangidős tag

Grin Lehet benne valami. De!!
Gondolom Arnold ezt azért tette fel, mert kedveli. De az Ő időnként előbukkanó csipke lelke azt sejteti, hogy mást is szívesen hallgat.Smile

nordwick
#5 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 18:27

Őstag

Regisztrált: 15.11.11

Én szeretem. Relaxzenének. Smile Szépen áttisztítja az agyát az embernek, ha telement minden hülyeséggel. Smile Asszem "Speedmetal"-nak hívják a műfajt, ami nekem még egy fokkal hatásosabb.

http://www.csanalosi.net/index.htm
kamilla reti
#6 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 19:54

Rangidős tag

Ez pl. tetszik
A virtuozitás bármely műfajban a szívem csücske
Szerkesztette: @Attila - 2012-10-02 20:46

kamilla reti
#7 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 19:55

Rangidős tag

http://www.youtube.com/watch?v=KxQZsW0H7LU
Már megint nem tudom felenniGrin

@Attila
#8 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 20:47

Főadminisztrátor

Regisztrált: 05.02.11

Mert nem a miniyoutube hanem a csapó jelet kell használni.

http://pemzli.hu/
kamilla reti
#9 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-02 22:15

Rangidős tag

Bocs! Mindig be-csapódok. Vagy éppen nemGrin

Arnold
#10 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-03 05:31

Fórumozó tag

Érdekes volt végigolvasni. Nagyjából tudtam is, hogy ti fogtok rá reagálni és azt is, hogy milyen formában... :-)
A Satyricon lemeze az szándékosan ilyen hangzásilag, a többi viszont nem sistereg. King Diamond lemezei inkább heavy metal, csak az imázs miatt tettem ide. A hangzása kitűnő az Abigail lemeznek és a töbinek is. A Setherial youtube feltöltése nem lett az igazi. Nekem megvan az a lemez és igen csak szépen megdörren sistergés nélkül. Egyébként sokkal gyorsabb mint a speed metal.
A speed metal egy dallamosabb (bár nem mindég, mert a korai Slayer és Metallica lemezek is speed metalnak vannak aposztrofálva a zenetudósok szerint), de nagyobb tömegeknek szólnak és könnyedebb, befogadhatóbb is. Viszont kevésbé vad és extrém zeneileg. A black metal egy direktebb és atmosztférikusabb műfaj. Ha párhuzamot szeretnék vonni a zene és mondjuk egy festmény között akkor egy csúnya, de érdekes festmény képében jelenne meg. Talán egy kicsit absztrakt is. Teljesen más mint a többi műfaj.
Nem minden zene tetszik a műfajból inkább zenekarokra oszlik azon belül is lemezekre.

nordwick
#11 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-03 06:55

Őstag

Regisztrált: 15.11.11

Nekem mindenesetre sikerült ezzel a bevezetővel, (meg a video példákkal) kellőképpen izgalmassá tenni ezt a zenei területet ahhoz, picit szétnézzek itt. Be kell vallanom, meglehetősen műveletlen vagyok a műfaj és alfajai tekintetében, (amit hallgattam egyáltalán régebben, arról sem tudtam igazán hogy melyik zenekar játssza). Egyszer volt hozzá szerencsém, hogy egy helyi zeneművészeti középiskolásokból álló csapat kitalálta hogy KISS emlékzenekart alakít, abban basszus gitároztam mint beugró, az nagyon tetszett, és megdöbbentett, hogy technikailag kiemelkedően nehéz egy ilyen szám. Kb úgy képzeltem, hogy "kapásból" el lehet játszani, vagy majd "aláimprovizálok" valamit, ehhez képest rettenetesen sokat kellett gyakorolni, mire egyáltalán megközelítőleg hasonlított arra aminek szólni kellett volna. Smile

http://www.csanalosi.net/index.htm
Arnold
#12 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-03 07:09

Fórumozó tag

Igazából én sem ismerem már a mostani zenekarokat. Van sok, de a legtöbb amit hallottam nem igazán fogott meg. Lehet más címszó alatt kellett volna indítani a témát. Szerintem teszek fel másabb zenéket is. A KISS megvan az összes lemez. Nagy kedvencem még az AC/DC is és az Iron Maiden. Szintén az összes lemez meg van ezen együttesektől. A Black Sabbath is tetszik az öregek közül. Szerintem pokolian nehezek azok a gitártémák amiket játszanak. Jól beleválasztottatok annak idején ! :-)) Van egy-két haverom akik zenélnek és ők mesélték. Játszottak Kiss és Ac/Dc számokat. Talán a legnehezebbek. Kívülről hallgatva egyszerűnek tűnnek a riffek de nem azok. Örülök a véleményednek és Kamilláénak is természetesen !

tiszai
#13 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-03 13:08

Fórumozó tag

Regisztrált: 22.11.11

Egyik kedvenc country gitárosom Brent Mason Nashville-ből. Csak azért tettem fel, mert minden műfajnak megvannak a vezető figurái. A country-ra gyakran mondják a laikusok, hogy áááh, az egy könnyű értéktelen zene. Meg lehet próbálni!!!

www.tiszaijozsef.hu
tiszai
#14 Hozzászólás nyomtatása
2012-10-03 13:20

Fórumozó tag

Regisztrált: 22.11.11

Persze ezt is, mint annyi mást nem árt idejében elkezdeni (ha van időtök kivárni a "felkonf"-ot, ami utána jön, az megéri.

www.tiszaijozsef.hu
Ugrás a fórumra:

Share

Copyright ©2011
Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője Kagyerják Attila Tamás
Elérhetőség:kapcsolat@pemzli.hu