Részlet ebből:
"... csak volt egy víziója Magyarországról, ahol minden rothad, az emberek pedig szenvednek a szeretet hiányától és marják egymást, és üvöltenek, mint a kutyák éjjel, és kreált néhány karaktert, és már csak meg kellett lökni őket a lejtőn, és megnézni, mi történik, amint összeütköznek... "
Szerkesztette: nordwick - 2012-03-11 21:08
Végtelen leképezés - "video-loop" -
Bódy írja le a jelenséget (a világon) először. (a négy bagatell negyedik darabja)
Ma bárki kipróbálhatja: ráirányítja a (Web ) -kameráját a a kamera által készített képre. És játszik vele.
És gondolkodik.
Mi is az a leképezés?
Este én is fogok erről gondolkodni... ez egy kis előzetes. Nagyon érdekes "loop"-ok vannak, pl, 2-3 kamera és monitor körbekötéséből...
Most csak ízelítő... ajánlom ezt VÉGIGnézni:
És leginkább a 7:20 - 8:20 ...
A végig azért kell, hogy világos legyen hogy a 7:20 - 8:20 jelenség
1. fellép, 2. nem valami speciális dolog miatt lép föl hanem mint előtte: egy picit el lett fordítva a kamera... ennyi: meg lett találva egy sajátfrekvencia, és elkezdődött valami minőségileg új.
A többit később.
Magam is előidéztem ezt az egészet, meg mindenki előidézheti - az idézett YouTube felvételt azért választottam csak, mert nagyon jó minőségű eszközökkel készült, és a jelenségek első csoportját nagyon jól bemutatja.
(Bódy eredeti filmje megvan, csak nincs digitalizálva)
Szerkesztette: nordwick - 2012-03-13 15:27
Bódy Gábor: "A kutya éji dala" (teljes film)
(magyarulbeszélő )
(Te jó ég, ez még mért nincs itt... - szóval: NEKEM ez egy "alapfilmem" - jó szórakozást - aki megnézi )
"Kutya éji dala" cím vagy a prérifarkas vonítása abból az ismert jelenségből indul ki, hogy a kutyák megugatják a holdat, ez az animális és a kozmikus kapcsolat állandóságára és rendszerességére utal. Az emberek bonyolultabb formában ugatják meg a kozmoszt. A film hat szereplőnek a szálait követi olyan formában, hogy töredékes jelenetek, töredékes életszeletek játszódnak le az ajtó mögött. A hat szereplő a társadalom különböző prototípusait jeleníti meg /volt tanácselnök, álpap, Attila, a kísérletező zenész, csillagász, a kisfiú, a mindenfelé nyitottság, a katonatiszt, a szép ösztönös feleség/, a rendező mindegyik személyt azonos közelségből láttatja. Az álmok pedig szerves összekötő anyagává válnak e kis töredék életeknek.
rendező, forgatókönyvíró: Bódy Gábor
író: Csaplár Vilmos / operatőr: Johanna Heer
zene: Vidovszky László, VHK - Vágtázó Halottkémek, A.E.Bizottság
szereplők:
Bódy Gábor (Pap) / Fekete András (Tanácselnök) / Derzsi János (Katonatiszt) / Méhes Marietta (Feleség) / Grandpierre Attila (Csillagász) / Ferdinándy Gábor (Barát) / Seres Gabriella (Tüdőbeteg nő) / Gubala Zsolt (fiú)