Pemzli.hu -Válogatott festőművészek oldala- - Fórum: Sipos Mihály (zenész matematikus)

Bejelentkezés

Felhasználónév:  Jelszó:    Regisztráció |  Elfelejtett jelszó

Téma nyomtatása
Sipos Mihály (zenész matematikus)
nordwick
#1 Hozzászólás nyomtatása
2013-07-03 21:15

Őstag

Regisztrált: 15.11.11

HírTV ma este 22:30 "Ikon". (interjú)

Sipos Mihály
Matematikus, a Muzsikás együttes prímása és vezetője.

"Én máig a matematika társadalomtudományi alkalmazásaival foglalkozom. Amikor dolgozni kezdtem, akkor a természettudományokhoz képest "puha" társadalomtudományokban felerősödött a matematizálás fontossága,
mert úgy érezték, hogy az állításaik, bizonyításaik szemben pl. a fizika állításaival, nem olyan egzaktak. Valójában sok esetben oktatói munkát végzek, és azt próbálom kimunkálni, hogy hogyan is lehet bonyolult, nagy matematikai apparátust megmozgató fogalmakat elmagyarázni, érzékeltetni matematikával nem foglalkozó embereknek, akik egyébként a saját területükön igényesek, alaposak.
Családunkban a zene mindig fontos volt. Zenei általánosba jártam, ahol hetente hét énekóra volt, néptánc,
meg zenekar, énekkar, kötelező külön hangszertanulás. Tűrhetően hegedültem, és fel is merült, hogy esetleg
zenész legyek. Néhányszor később a Kollégiumba is bevittem a hegedűt, de alig vettem elő, mert zengett tőle
az egész folyosó. Persze azért a zenétől nem távolodtam el: jártam a főiskolásokhoz, létrehoztam a komolyzenei lemezklubot.
Az egyetem utáni nyáron egy barátommal elmentünk Erdélybe, ahol az akkor ott még élő hagyomány kellős
közepébe kerültem. Ez nagyon nagy hatással volt rám.
Még azon az őszön a Bartók Béla Táncegyütteshez kerültem, ahol hamarosan létrehoztuk a Muzsikás együttest."

http://www.csanalosi.net/index.htm
Ugrás a fórumra:

Share

Copyright ©2011
Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője Kagyerják Attila Tamás
Elérhetőség:kapcsolat@pemzli.hu